Όροι Χρήσης & Ασφάλειας

Όροι Χρήσης & Ασφάλειας

Οι όροι και Προϋποθέσεις χρήσης της παρούσας ιστοσελίδας περιγράφουν την μέθοδο συλλογής δεδομένων από την ιστοσελίδα www.giakoumelos.gr ,τη χρήση αυτών των δεδομένων από εμάς για την εξυπηρέτηση σας καθώς και τους όρους και προϋποθέσεις χρήσεως της παρούσας ιστοσελίδας. Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών δεδομένων αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στα προσωπικά σας δεδομένα τα οποία εσείς μας παρέχετε κατά την διάρκεια των παραγγελιών σας στην παρούσα ιστοσελίδα.

 

Συγκέντρωση πληροφοριών

Το Giakoumelos.gr συλλέγει δυο τύπους πληροφοριών σχετικά με τους χρήστες:

1. Στοιχεία που μας δίνει ο χρήστης κατά την εγγραφή του ως πελάτης,

 2. Στοιχεία που μας δίνει ο χρήστης για να εκτελεστεί η παραγγελία του από το Giakoumelos.gr. Κατά την συμπλήρωση οποιασδήποτε φόρμας παραγγελίας στην ιστοσελίδα μας, θα σας ζητηθεί το ονοματεπώνυμο διεύθυνση ταχυδρομικός κώδικας της περιοχή σας, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, το τηλέφωνο σας, ο τρόπος πληρωμής της παραγγελία σας. Συμπληρωματικά μπορεί να σας ζητηθούν και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες όπως  στοιχεία αποστολής – παράδοσης μιας παραγγελίας, στοιχεία τιμολόγησης. Το Giakoumelos.gr κάνει χρήση των πληροφοριών που μας δίνετε κατά την διάρκεια της ηλεκτρονικής αποστολής της φόρμας, προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με:

1. την παράδοση της παραγγελίας στον χώρο σας.

2. για επιβεβαίωση του πελάτη σε κάθε αναγκαία περίπτωση

3. για νέα ή εναλλακτικά προϊόντα που προσφέρονται από το Giakoumelos.gr. Έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε αν θέλετε ή όχι να λαμβάνετε τέτοιου είδους επικοινωνία από www.giakoumelos.gr στέλνοντας το αίτημα σας με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@giakoumelos.gr.

 

Cookies

Το www.giakoumelos.gr έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί cookies ως μέρος της διευκόλυνσης αλλά και λειτουργίας των υπηρεσιών μέσω της ιστοσελίδας του. Τα Cookies είναι μικρά αρχεία (text files), τα οποία αποστέλλονται και φυλάσσονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη, επιτρέποντας σε ιστοσελίδες όπως το giakoumelos.gr, να λειτουργούν απρόσκοπτα και χωρίς τεχνικές ανωμαλίες, να συλλέγονται πολλαπλές επιλογές του χρήστη, να αναγνωρίζουν τους συχνούς χρήστες, να διευκολύνουν την πρόσβαση τους σε αυτή, και για τη συλλογή δεδομένων για τη βελτίωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Τα Cookies δεν προκαλούν βλάβες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών αλλά και στα αρχεία που φυλάσσονται σε αυτούς. Χρησιμοποιούμε τα cookies για να σας παρέχουμε πληροφορίες και να διεκπεραιώνονται οι παραγγελίες σας ενώ σε κάθε έξοδό σας από το site διαγράφονται αυτόματα. Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι τα cookies είναι απόλυτα αναγκαία προκειμένου να λειτουργεί σωστά και απρόσκοπτα η ιστοσελίδα giakoumelos.gr

Οι πληροφορίες που συλλέγονται μέσω των cookies από την giakoumelos.gr έχουν ως σκοπό να μετρήσουν τον αριθμό επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας μας, να καθορίσουν τις απαιτήσεις των πελατών μας για περισσότερα προϊόντα και να διευκολύνουν στις συναλλαγές σας με την εταιρεία.

 

H χρήση και η περιήγηση σας στην ιστοσελίδα giakoumelos.gr συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση και συναίνεση σας με τους κάτωθι όρους.

Οι τιμές των προϊόντων που βλέπετε στο giakoumelos.gr ισχύουν αποκλειστικά και μόνο για ηλεκτρονικές αγορές από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και δεν ισχύουν για αγορές από τo φυσικό μας κατάστημα.

 

 

1. Πνευματική Ιδιοκτησία

Το περιεχόμενο του παρόντος Δικτυακού Τόπου αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της www.giakoumelos.gr, με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του παρόντος Δικτυακού Τόπου που περιέχει ανήκουν στο www.giakoumelos.gr ή σε τρίτα μέρη που νομίμως εκπροσωπούνται. Αποκτώντας πρόσβαση σε αυτόν το Δικτυακό Τόπο συμφωνείτε ότι αποδέχεστε τους ανωτέρω νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

2. Προσωπικά Δεδομένα

Το www.giakoumelos.gr εφαρμόζοντας τις αρχές προστασίας των προσωπικών δεδομένων, που προβλέπονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο (Οδηγία 2000/31/ΕΚ, ΠΔ 131/2003) καθώς επίσης και από το Νόμο περί προστασίας των καταναλωτών (Ν. 2251/1994) που ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις πωλήσεις από απόσταση και τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού νόμου (Ν. 2472/1997) για την προστασία του ατόμου και την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα Π.Δ. 207/1998, 79/2000, το άρθρο 8 του Ν. 2819/2000 και του ευρωπαϊκού δικαίου με τις οδηγίες 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ, δηλώνει ρητώς ότι δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε αθέμιτη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων και με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει, δημοσιοποιεί, πουλάει, εκμισθώνει ή ανταλλάσσει τα προσωπικά σας στοιχεία και τις πληροφορίες που υποβάλλετε προς οποιοδήποτε τρίτο μέρος. 

Τα προσωπικά σας στοιχεία ύστερα από αίτηση σας διαγράφονται οριστικά και δεν παραχωρούνται με κανέναν τρόπο σε οιονδήποτε. Με την υποβολή υλικού στο site μας, συμφωνείτε ότι το υλικό δεν περιέχει στοιχεία μη αληθή, παράνομα ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο ακατάλληλα για χρήση και δημοσίευση.

3. Περιορισμός Ευθύνης

Το  www.giakoumelos.gr έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να απεικονίσει με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια τα προϊόντα που διαθέτει με την προβολή φωτογραφιών, περιγραφών και ειδικότερων σχολίων. Ωστόσο, ο παρών δικτυακός τόπος ενδέχεται να περιέχει σφάλματα (τυπογραφικά, αριθμητικά και απεικόνισης). Το  www.giakoumelos.gr δεν εγγυάται την ακρίβεια ή πληρότητα των απεικονίσεων και των περιγραφών ή άλλης πληροφορίας που αναφέρεται ή διατίθεται στον παρόντα Δικτυακό Τόπο. Το www.giakoumelos.gr διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των τιμών χωρίς προειδοποίηση.

4. Ιδιοκτησία - Εμπορικά Σήματα

Το περιεχόμενο του δικτυακού τόπου και τα λογότυπα του  www.giakoumelos.gr είναι ιδιοκτησία της εταιρείας και απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή έγκριση της εταιρίας.

5. Όροι Αλλαγής των Προϊόντων

Επιστροφές γίνονται δεκτές εφόσον το προϊόν είναι άθικτο εντός 14 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του. Για να επιστρέψετε ένα προϊόν παρακαλώ επικοινωνήστε πρώτα με το +30 210 24 41 955

Επιστροφές δε γίνονται αποδεκτές στις περιπτώσεις που τα εμπορεύματα έχουν χρησιμοποιηθεί ή έχει σημειωθεί μείωση της αξίας του προϊόντος (π.χ. να μην έχει χαθεί κάτι από ότι περιλαμβάνει η συσκευασία, γδάρσιμο, σπάσιμο κ.τ.λ. ή έχει δοθεί λάθος η παραγγελία από τον πελάτη σε μη ετοιμοπαράδοτο ή μεταποιήσιμο εμπόρευμα.

Τα έξοδα αποστολής τυχόν επιστροφής βαρύνουν τον πελάτη. 

6. Δικαίωμα Υπαναχώρησης από τη σύμβαση πώλησης

Η ικανοποίηση του πελάτη είναι μια από τις βασικές αξίες της εταιρείας μας. Σε κάθε περίπτωση σας επισημαίνουμε να ελέγχετε τα προϊόντα κατά τη στιγμή της παραλαβής τους. Ωστόσο, εάν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με την παραγγελία σας, παρακαλούμε να μας καλέσετε άμεσα στο +30 210 24 41 955

Όσοι χρήστες προβαίνουν σε αγοραπωλησίες μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος έχουν το δικαίωμα να προβούν σε υπαναχώρηση*, χωρίς την υποχρέωση να δικαιολογήσουν την ενέργεια του αυτή, από την αγοραπωλησία εντός 14 ημερών από τη λήψη της παραγγελίας τους συνοδευόμενη από τη φόρμα υπαναχώρησης.

Σε κάθε περίπτωση τα προϊόντα πρέπει να επιστραφούν από τον πελάτη ακριβώς στην ίδια κατάσταση που τα παρέλαβε και επιβαρύνεται με τα έξοδα επιστροφής.

7. Προσωπικά Δεδομένα & Ασφάλεια

Για την πραγματοποίηση συναλλαγών μέσω του e-shop ο χρήστης θα κληθεί να συμπληρώσει τα προσωπικά του στοιχεία (όνομα, διεύθυνση κατοικίας, ηλεκτρονική διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου κλπ.), τα οποία θα καταχωρούνται σε αρχείο που θα τηρεί και θα επεξεργάζεται η Επιχείρηση, με σκοπό την εκτέλεση των παραγγελιών και των συναλλαγών που διενεργούνται μέσω του e-shop. Οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή σας είναι δύο: ο Κωδικός Εισόδου (email ή username) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (password), οι οποίοι κάθε φορά που τους καταχωρείτε σας παρέχουν πρόσβαση με απόλυτη ασφάλεια στα προσωπικά σας στοιχεία.

To e-shop χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SSL, για ασφαλείς online εμπορικές συναλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο κρυπτογραφούνται όλες οι προσωπικές σας πληροφορίες, όπως ο αριθμός της πιστωτικής κάρτας, το όνομα και η διεύθυνση σας, έτσι ώστε να μην μπορούν να διαβαστούν ή να αλλαχτούν κατά την μεταφορά τους μέσω του Internet. Αποδέκτες στοιχείων του αρχείου για την προώθηση, υποστήριξη και εξυπηρέτηση της συναλλακτικής σχέσης, δύνανται να είναι οι εμπορικοί συνεργάτες της Επιχείρησης που μεσολαβούν για τη παράδοση των προϊόντων (πχ εταιρεία ταχυμεταφορών) και τα τυχόν Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα μέσω των οποίων θα γίνεται η εξόφληση των συναλλαγών σας κατά δική σας ρητή δήλωση.

Η Επιχείρηση δεν αποκαλύπτει ούτε δημοσιοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των Χρηστών πλην των ανωτέρω αποδεκτών , οι οποίοι συνεργάζονται με την Επιχείρηση με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη και εκτέλεση της μεταξύ Επιχείρησης και Χρήστη συναλλακτικής σχέσης, όπως αναφέρεται ανωτέρω εκτός αν κινηθεί η διαδικασία που ορίζει η νομοθεσία για την άρση του απορρήτου (Ν. 2225/1994) ή τυχόν υποχρεώσεις που απορρέουν από την εθνική εφαρμογή της Οδηγίας 24/2006.

Ο χρήστης διατηρεί τα δικαιώματα των άρθρων 11 (δικαίωμα ενημέρωσης), 12 (δικαίωμα πρόσβασης) και 13 (δικαίωμα αντίρρησης) του ν.2472/1997, τα οποία μπορεί να ασκήσει αποστέλλοντας σχετικό αίτημα προς την Επιχείρηση μέσω email στο info@giakoumelos.gr ή με γραπτή επιστολή προς την Επιχείρηση.

Τα στοιχεία επαφής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που ο χρήστης θα δηλώσει, στο πλαίσιο της συναλλαγής του με το e-shop για παραγγελία ή αγορά προϊόντων, δύναται να χρησιμοποιηθούν για την απευθείας προώθηση παρόμοιων προϊόντων ή υπηρεσιών ή για την ενημέρωση του χρήστη για νέα προϊόντα και υπηρεσίες, βάσει των προβλεπόμενων στον Ν. 3471/2006. Σε κάθε περίπτωση ο χρήστης δύναται οποτεδήποτε επιθυμεί να αντιταχθεί στη χρησιμοποίηση των στοιχείων του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου για την προβολή ή προώθηση νέων προϊόντων ή/και υπηρεσιών.